duminică, 15 noiembrie 2015

Exerciții practice
de simulare privind modul de comportare și acțiune în cazul producerii unei situații de urgență.

Joi, 12 noiembrie 2015, începând cu ora 9.40, elevii Școlii Gimnaziale ”Ioan Gh. Duca” - Râmnicu Vâlcea au participat la un exercițiu de simulare privind modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență.
Inițial, planul desfășurării întregii activități a fost prezentat tuturor domnilor învățători și profesori și, în mod special, celor care desfășurau, în mod normal, activitatea la clasă în momentul respectiv. Astfel, s-a comunicat, faptul, că elevii care-și desfășoară activitatea la etajul II al școlii urmează să coboare în ordine pe scara profesorilor și să se îndrepte spre ieșirea dinspre strada Oituz. Elevii ale căror clase se află la etajul I urmează să coboare pe scara destinată lor spre strada Mărășești. Clasele pregătitoare, precum și celelalte clase de la parter, se vor deplasa spre ieșire, pe aleea profesorilor, îndreptându-se spre strada Mărășești.
La ora anunțată, semnalul de ieșire a surprins clasele pregătite pentru exercițiu. Domnii învățători și profesori au coordonat și participat efectiv la exercițiu cotribuind la buna desfășurare a acestuia. Elevii au înțeles ce trebuie să facă și s-au comportat disciplinat, firesc cum trebuie să se comporte în asemenea situații.
După gruparea pe terenul de sport elevilor li s-a subliniat, încă odată, împortanța acțiunii, cunoașterea precisă a deplasării lor în eventualitatea unei situații de urgență.

Cutremurele, inundațiile, alunecările de teren, fenomenele meteorologice extreme, sunt exemple de calamități naturale produse de-a lungul evoluției pământului. Creșterea rapidă a populației, mărirea gradului de sărăcie, poluarea și degradarea mediului au contribuit la dezvoltarea acestor fenomene naturale de dezastre care au provocat pierderi enorme de vieți omenești și pagube asupra infrastructurii și bunurilor materiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu